Quins són els principals tipus de llenya?

Llenya per a la teva llar de foc
Estufa, llar de foc, barbacoa... quina és la millor llenya per a cada ocasió?. T'expliquem la millor manera d'escollir la llenya més adient per les teves necessitats.

En primer lloc podem classificar la llenya per el seu nivell de duresa.  Podem distingir dos tipus:

Fustes dures

Provenen d’arbres de creixement lent. Es tracta d’una fusta densa i compacte. Tenen un alt poder energètic i una gran durabilitat. Les llenyes dures són ideals per les llars de foc, estufes de llenya i les barbacoes.

Dins de les llenyes dures podem trobar la llenya d’alzina, llenya de faig o la llenya d’arboç entre altres.

Fustes toves

Provenen d’arbres de creixement ràpid. Es tracta d’una fusta menys consistent i amb gran quantitat de resina. La seva combustió és molt ràpida i això fa que sigui ideal per encendre de forma més ràpida un foc. El principal exemple de llenya de fusta tova és la llenya de pi.

També tenim que tenir en compte el seu grau d’humitat. Així les llenyes de millor qualitat són les llenyes seques, que han estat exposades al Sol i tallades com a mínim un any abans. Tenen un gran poder calorífic.

La llenya verda té una humitat més alta i costa més d’encendre, però al seu favor podem dir que té una durabilitat més llarga. La llenya d’alzina i arboç es pot utilitzar encara que sigui verda. La llenya de pi verda no crema bé, per això es recomanable utilitzar-la només quan és ben seca.